Doctorant en sociologie
Thèse
L’invention d’une cuisine transnationale : les conditions sociales de la diffusion et la légitimation de la « cuisine italienne »
Sous la direction de Dominique Marchetti
Publications
- De Silva A., (2022), « Pierre Bourdieu, food and change. Legitimising a « popular » dish – pizza – within the Paris restaurant space », Rassegna Italiana di Sociologia, 2/2022, 377-405, ⟨10.1423/104933⟩. ⟨hal-03899396⟩.
- De Silva A., (2024), « La globalizzazione della « cucina italiana »: le condizioni sociali della diffusione della pasta e della pizza a Parigi », in (dir.) Marco Pitzalis, Andrea Borghini, Gabriele Pinna, Elena Gremigni, Bourdieu in Italia. Esperienze di una sociologia generativa, Pisa: Pisa University Press, pp.203-224, 2024, 9788833399737. ⟨hal-04633359⟩.
Communications
- 2022 : « The evolution induced by online consumer reviews sites in the restaurant field : the case study of Italian restaurants in Paris », Colloque international : Twenty years with(out) Pierre Bourdieu, studying crisis and social change today, Université de Cagliari, 4-5 novembre 2022.